My sweet USA Weekend

Min moster Lynda Chac och mina kusiner Cathy och Randy från USA besökte oss den 28 och 29 maj. Första gången som de skulle besöka oss. Jag förberedde genom att "snabbstäda" hela lägenheten med två ungar så gott det gick.Mina föräldrar storstädade och storhandlade mat för att vi skulle ha släktingar från Halmstad över på festmåltid på söndagen den 29 Maj. Det skulle fixas lax, kinesiska grönsaker, stora räkor, skivad entrecote, fisk/bläckfiskbullar, tofu, glasnudlar, pekinganka, knaperstekt ugnsfläsksida, exotisk frukt, jordgubbar, vattenmeloner med mera....
 
Lördagen när dem kom strax efter lunchtid åt vi risnudelsoppa med höns, örter och kinesiska grönsaker. Sedan snackade vi lite och på kvällen gick vi ut till Elysée för middag. Jag tog Moules Frites till Vivian som var väldig snäll och satt i vagnen mest och knapprade på majskrokar och pommes frites. Själv avnjöt jag Moules frites(blåmusslor i kokt vin) för första gången. Lyxigt var det. Till mig själv beställde jag lammracks, varför beställa nötkött när man kan beställa något som man äter sällan?
 
Jag valde "lågtempererade lammracks serverad med en rotfruktskaka med Västerbottenost och rödvinssås". Ärligt talat var rotfruktskakan mycket godare än lammköttet. Moules frites rätten var det inget att anmärka på.
 
I sista sekund kunde inte en kusin komma och min moster som inte har sett dem på över 38 år ville åka upp till Halmstad för att träffa alla. Så mina föräldrar packade bilen full med mat och frukt och tog min moster Lynda dit. Själv blev det såhär att vi "barn" skulle åka till Köpenhamn och ha kul. När min man och folk hör att jag ska dra dit med två ungar i släptåg tänker dem alla möjliga sorters fara, typ att Vivian skall springa omkring på gatorna och bli påkörd. Men ärligt talat älskar Vivian att åka vagn, det är endast när hon ser något som hon måste ha typ kinderägg i affären som hon hoppar av vagnen. Dessutom vet jag hur hon är så jag tyckte det var bara överdrivet oro.....det är inte första gången jag tar med ungarna ut på utflykt i Malmö och shoppar och så. Planen var att åka ut till Torvehallarna som är Köpenhamns saluhall.Vi kom iväg lite senare än vad planeringen var och nej det var inte jag eller mina ungar som sinkade oss, det var dem andra som inte hade barn att packa och förbereda som var sena. Men vi hann synka med varandra och kom på samma tåg. 
Älskar att köpa örter, de hade även en öppen torg där fina grönsaker, frukt och blommor såldes. Om min mamma skulle varit med skulle hon faktisk dregla över fiskdisken. Dem hade verkligen ett stort utbud.
 
Min mamma älskar fisk och skaldjur. Det gör jag med. Vi skulle köpa fisk efter en kort sightseeing men vi hann inte tillbaka innan de stängde. Däremot köpte vi en bukett blommor till mamma på mors dag.
 
Jag var mest intresserad av danska smörrebröd. Men tyvärr hade jag inte plats i magen mera. 
 
 
Vi köpte med oss lite bakelser med oss hem. När vi väl var i Malmö handlade resten av gänget och jag åkte hem till syrran för att låta svågern komma in. Han hade dumpat sin nyckel och jacka hos mig men upptäckt att de glömt något och var inte med oss när vi gick sightseeing. Vi grillade och jag fick äta en underbar god sallad. Här är receptet. för att göra den vegetarisk ta bort bacon och lägg i vegetarisk bacon från Hälsans kök om du vill. Annars kan man lägga i lite krutonger och vill man inte ugnsteka potatisen kan man faktisk koka den. Efter sisådär kl 22:00 kom vi hem igen till föräldrarnas hem. Mina flickor var trötta men vi måste säga hejdå till moster och kusinerna. Min man kom ditåt och hann socialisera sig i en timme innan vi gick hem jättetrötta. Så trötta att när dem skulle åka kl 7:00 att ingen av oss orkade och regnet bara öste ner. Vi låt stora flickan Vivian få sova ut och vara ledig från förskolan. Trots allt har det varit två intensiva långa dagar. Jag hade ont i benet efter att ha gått så långt och hunnit med så mycket på två dagar.
 
rxbin.blogg.se
2016-06-16 @ 21:12:54
URL: http://rxbin.blogg.se/

Åhh USA vill så gärna dit! ^^ :(

Svar: Det vill jag med men inte tänker jag jaga rätt på en 3åring varenda minut i 12h på planet. Det räcker att ha genomgått det en gång.
My

susanas.blogg.se
2016-06-17 @ 23:04:57
URL: http://susanas.blogg.se/

sv: vad roligt, jag har faktiskt vart i lund för massa år sedan hehe.

så mycket god mad, och vilken rolig marknad.

Svar: Man hittar typ det bästa råvarorna på den saluhallen. Fisk, ost, marmelad,örter, inlagda saker, smörrebröd, vin, glass mmm
My
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Journal Of A Gastronomiac

En kinesisk matälskare som bloggar om allt mellan himmel o jord. Mina intressen är gratissaker, tävlingar, events, barn,mat, odling och läsning. Om du vill ha kontakt med mig kan ni skriva till panthermikki@yahoo.com

RSS 2.0