Hemköp kundklubbsdag

Där alltid trevlig att gå på olika kundklubbskväll. Precis hemkommen från Hemköp. Håller med ett projekt just nu, så därför blev jag tvungen att skaffa en viss sak för att avsluta det. Det enda som var slut var äggen som jag också ville ha. Jag sparade in på billiga Libero blöjor istället. Betalade bara 50kr/st Plus deras våtservetter 10kr/st. 
Smakprovning på proteinkvarg? Det var vanilj, choklad, karamell,blåbär och vanilj. Blåbär var godast och min 3 åring tog faktisk 4 smakprover. I normala fall äter hon knappt någonting på kvällen men idag överraskade hon mig genom att äta extra mycket. Barn kan vara så luriga ibland. Min andra dotter ville också smaka så hon fick äta hälften av min blåbär och vanilj. Karamell smakade äckligast, choklad en mörk variant och ganska dämpad. Vaniljen fick faktisk godkänt utav mig.    
 
 
Lite gratissaker som jag hittade. Dock lät jag Risentas måttsats följa med mig hem.
 
 

H&M VIP frukostshopping

Imorse var det frukostshopping för min del på H&M. Som vanligt var det väldig välbesökt. Mycket mammor i farten. Jag tog först frukosten eftersom man behöver vara mätt när man ska handla saker. 
Det fanns glutenfritt, vegansk, vegetarisk, salamikorv och så skinka på både ljus och mörk bröd. Kaffe, te och en flaska vatten. Klart mycket  alternativ än de har haft innan. Jag köpte en stycken svart leggings och två sandfärgade T-shirt till mig själv. Till äldsta dottern köpte jag en nattlinne med Elsa motiv samt en tröja med häftig tryck. Till lillflickan blev det en byxa i stl 74.
Summan hamnade på ca 400kr och efter 20% avdrag fick jag betala 316kr. Helt värt shoppingen. Jag såg två eller tre mammor som verkligen gick loss på shoppingen Och köpte 10 plagg till barnen eller mer. Man kunde kombinera rea och erbjudande och få 20% rabatt ovanpå det.

Svenska souvenirer för utländska vänner tips

Denna sommar har vi haft besök utav släkt och vänner och DET stora frågan är VAD man ska ge som gåva till dem när man säger farväl för denna gång. Förutom naturligvis att panikshoppa i Pressbyrån, Turistbyrån eller på tobakshop för Sverige souvenirer.
 
För mat och dryckesintresserade:
* Zoegas/Gevalia kaffe
* Lakrits(Premium) från Lakritsfabriken----> HÄR
* Svensk vin ---------> HÄR
* Absolut Vodka ------> HÄR
* Iste med tallsmak ---------> HÄR
 
* Iste med björksmak -----> HÄR
* Fläderdryck från IKEA ----> HÄR
* Lingondryck från IKEA ----> HÄR
* Knäckebröd med dill från IKEA ----> HÄR
 
 
Kläder från svenska märken ----> SE HÄR eller HÄR
Bruksföremål ---------> Kosta Boda, Orrefors, Rörstrand, Höganäs keramik
 
Något med PIPPI LÅNGSTRUMP -------> HÄR, kanske om man går in till Cervera eller Åhlens som har Pippi saker. Mjukisdjur fungerar likaså.. Jag vet att Åhlens har det och BR leksaker också. 
 
 
 
Min senaste gåva bestod av 2 st äppleröda kaffemuggar från Höganäs keramik till min Hong Kong vännina som var på besök. Röd för att det betyder tur i Kina. Höganäs Keramik för det är svensk gedigen hantverk som är rustik och har en vacker form. 
Plus ett bakformar(DRÖMMAR 39kr) med djurmotiv bland annat en älg från IKEA ------> HÄR
DRÖMMAR Kakmått, set om 6 IKEA Använd din kreativitet och gör bakningen till ett roligt pyssel genom att dekorera kakfigurerna med glasyr och godis.
Jag kom på i efterhand att jag hade köpt saker som var perfekt för en sak som vi älskar, nämligen att "FIKA". Vi har en väldig speciell relation till det ordet, En FIKA består av massor av saker, det kan leda till löneförhöjningar, lära känna chefen eller kollegorna bättre, nya vänskaper.....ett avslappnat sätt att socialisera sig utan motkrav.
Jag kunde inte heller motstå att köpa iste med tall och björksmak då det är så skandinavisk. Självklart köpte jag en miniatyrflaska Absolut Vodka som souvenir till min vännina Cammy som inte alls dricker alkohol när jag var i Helsingör i somras.
 
 
 

Journal Of A Gastronomiac

En kinesisk matälskare som bloggar om allt mellan himmel o jord. Mina intressen är gratissaker, tävlingar, events, barn,mat, odling och läsning. Om du vill ha kontakt med mig kan ni skriva till panthermikki@yahoo.com

RSS 2.0