Svenska souvenirer för utländska vänner tips

Denna sommar har vi haft besök utav släkt och vänner och DET stora frågan är VAD man ska ge som gåva till dem när man säger farväl för denna gång. Förutom naturligvis att panikshoppa i Pressbyrån, Turistbyrån eller på tobakshop för Sverige souvenirer.
 
För mat och dryckesintresserade:
* Zoegas/Gevalia kaffe
* Lakrits(Premium) från Lakritsfabriken----> HÄR
* Svensk vin ---------> HÄR
* Absolut Vodka ------> HÄR
* Iste med tallsmak ---------> HÄR
 
* Iste med björksmak -----> HÄR
* Fläderdryck från IKEA ----> HÄR
* Lingondryck från IKEA ----> HÄR
* Knäckebröd med dill från IKEA ----> HÄR
 
 
Kläder från svenska märken ----> SE HÄR eller HÄR
Bruksföremål ---------> Kosta Boda, Orrefors, Rörstrand, Höganäs keramik
 
Något med PIPPI LÅNGSTRUMP -------> HÄR, kanske om man går in till Cervera eller Åhlens som har Pippi saker. Mjukisdjur fungerar likaså.. Jag vet att Åhlens har det och BR leksaker också. 
 
 
 
Min senaste gåva bestod av 2 st äppleröda kaffemuggar från Höganäs keramik till min Hong Kong vännina som var på besök. Röd för att det betyder tur i Kina. Höganäs Keramik för det är svensk gedigen hantverk som är rustik och har en vacker form. 
Plus ett bakformar(DRÖMMAR 39kr) med djurmotiv bland annat en älg från IKEA ------> HÄR
DRÖMMAR Kakmått, set om 6 IKEA Använd din kreativitet och gör bakningen till ett roligt pyssel genom att dekorera kakfigurerna med glasyr och godis.
Jag kom på i efterhand att jag hade köpt saker som var perfekt för en sak som vi älskar, nämligen att "FIKA". Vi har en väldig speciell relation till det ordet, En FIKA består av massor av saker, det kan leda till löneförhöjningar, lära känna chefen eller kollegorna bättre, nya vänskaper.....ett avslappnat sätt att socialisera sig utan motkrav.
Jag kunde inte heller motstå att köpa iste med tall och björksmak då det är så skandinavisk. Självklart köpte jag en miniatyrflaska Absolut Vodka som souvenir till min vännina Cammy som inte alls dricker alkohol när jag var i Helsingör i somras.
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Journal Of A Gastronomiac

En kinesisk matälskare som bloggar om allt mellan himmel o jord. Mina intressen är gratissaker, tävlingar, events, barn,mat, odling och läsning. Om du vill ha kontakt med mig kan ni skriva till panthermikki@yahoo.com

RSS 2.0